ESCOLTAR Nova Energia Mobilitat Programa de Ràdio 2/2/2021:

Escoltar el programa a IVOOX.


INICI
+ Música secció
Nova Energia Mobilitat Programa de Ràdio 2/2/2021
Salutació

SALUT PÚBLICA

Barcelona:
MANIFEST UNITARI DE LA PROTESTA de les AFAs/AMPAs Per una major pacificació i seguretat als entorns escolars, menys contaminació i menys soroll
NOTÍCIACort construirà un nou carril bici que connectarà Palma amb Marratxí a través del carrer Aragó
Comentaris de Sergi a la notícia de ÚLTIMA HORA
ALTRES VEUS
ACTIVISME
Conexió telefónica amb Leo Baldovino,
7ª MARXA VIRTUAL VOLEM VIA VERDA – ALARÓ 2021
PUBLICITAT 88.8 FM ONA MEDITERRÀNIA
NOTÍCIAAVUI LA VIA DE CINTURA DE PALMA JA ÉS A 80 KM/H
OPINIÓ
+ ARXIU DE SO
NOU VÍDEO NOVA ENERGIA MOBILITAT AL PROGRAMA de ràdio SOM DIVENDRES de Ona Mediterrània
AUDIÈNCIA: Comentari viatger Nicola
Opinió
+ Música secció
Manifestació amb cotxes!!
Ciclista Experimentat
ALTRES VEUS ACTIVISMEConexió telefónica amb Guillem Ramis, de la Associació Usuaris del Tren
PUJADA PREUS NOU SISTEMA TARIFARI TREN
PUNTS A MILLORAR, HI HA RECEPTIVITAT A ESCOLTAR-LES?

Part del Manifest unitari de la protesta de les AFAs/AMPAs del dia 11 de desembre:

Doctor Jordi Sunyer, cap del programa de Salut Infantil de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat Pompeu Fabra:

“Una persona que ha crescut en un ambient més contaminat no assolirà el desenvolupament ideal que hagués pogut tenir si hagués viscut en un lloc amb aire net. Pel que fa als seus pulmons i pel que fa al seu cervell, tindrà una disminució que no li correspondria.”Comentaris de Sergi a la notícia de ÚLTIMA HORA: “Cort construirá un nuevo carril bici en la calle Aragón que suprimirá 129 plazas de aparcamiento“.

Sergi comenta a UH:

“Anar des del centre cap Es Pont d’Inca per Aragó amb cotxe és actualment un suplici, la velocitat real és aproximadament de 5 km / h a hores normals, gairebé a tota hora.

El cotxe és el pitjor enemic de l’cotxe !!

La mobilitat en cotxe privat només porta a l’embús continu i a quedar-se sense lloc on aparcar simplement perquè el parc automobilístic no deixa de créixer taxes encara de el 3% anual en Illes Balears, que ja lidera el rànquing de densitat de vehicles per habitant.

Massa cotxes circulant i aparcats. ‘Ja n’hi ha prou de cotxes !! El que necessitem és disminuir aquesta pressió asfixiant de cotxes a Palma i transitar cap a una mobilitat més lleugera, menys tòxica … i que no ocupi tant espai per finalment transportar 1 o 2 persones com a màxim per vehicle. Conductors de cotxes: l’espai mai va ser de ningú en particular i ara toca tornar l’espai públic a la gent, als seus pulmons i al seu dret a la vida.”

Sergi comenta a UH:

“El Carrefour Son Cotoner també ha eliminat un centenar d’aparcaments al’posar barreres i tarifar el servei d’aparcament, que ara només és gratis per a clients. L’espai de l’Carrefour era privat … ara es constata !!

L’espai públic, és a dir el carrer, no pertany als cotxes sinó a les persones.

La vella mobilitat invasora d’espai públic, urbicida, contaminant i perillosa … deu anar acostumant-se a deixar pas a la nova mobilitat: Caminar, tranport públic i cicles.

El que sobren són cotxes, aparcats i circulant.”

(Estem molt d’acord amb les paraules de Sergi, qui s’ha posat en contacte amb nosaltres per a que poguem compartir el seus comentaris també aquí a la ràdio)


VOLEM VIA VERDA, 29 de gener 2021 – Alarò :
“Avui hauríem de tornar a la carretera per La 7a marxa, per a reivindicar la Via Verda!!!

Però no es pot! 8 anys de reunions, taules rodones, més reunions, xerrades, promeses, presentacions…

Ens volen derrotar per KO d’avorriment i decepció. Enguany marxa virtual!!

Penja una foto amb el cartell de Volem Via Verda en les xarxes socials i etiqueta als polítics que podent no van voler. Que tenint la pasta van preferir gastar-la en grans autopistes i infinites rotondes.ara pugen invertir-ho el transport public i ni un gest per a una mobilitat sostenible!

aquí vos deixam els seus contactes de twitter per si voleu copiar-los:

#volemviaverda! @IvanSevillanoMi @ marcpons73 @jaume_mateu @GarridoMercedes @SocialistesdMca @PodemosBaleares @MESperMallorca @ajuntamentalaro ”


PART DEL COMUNICAT 7º MARXA VIRTUAL VOLEM VIA VERDA, ALARÓ 2021:

“Nosaltres VOLEM LA VIA VERDA , volem una mobilitat basada en l’ús del transport públic i d’altres mitjans no motoritzats com anar en bicicleta i a peu, on la prioritat siguin les persones. La via verda és una proposta per poder combinar aquests sistemes de transport de forma segura i saludable.

Mentre, l’ ús i trànsit dels cotxes dins el poble d’Alaró i per les carreteres de l’entorn, augmenta sense aturar , en el 2018 se comptabilitzaven 3400 cotxes al poble amb l’increment de cotxes mensuals és quasi d’un 5%, i cada dia hi passen entren i surten de 2000 i 4000 cotxes.

Necessitem alternatives a l´ús abusiu del cotxe, i la Via Verda
és una actuació que pot activar altres formes de mobilitat , millorant la vida del poble i desincentivant l’ ús del cotxe.

– Demanem el compliment de la Llei de camins i que la VIA VERDA sigui una realitat per millorar la mobilitat sostenible dels habitants i visitants d’Alaró.

– Demanem que el poble d’ ALARÓ no estigui oblidat pels governants actuals ni sigui un poble amb les pitjors condicions de transport públic des Raiguer quan se tracta d’un servei públic per a la ciutadania.

Volem Via Verda !!!!”


NOU VÍDEO NOVA ENERGIA MOBILITAT AL PROGRAMA de ràdio SOM DIVENDRES de Ona Mediterrània.

Manifestació amb cotxes!!
Ciclista Experimentat:

“No tenen imaginació, tenen cotxes !

Es podria haver fet una manifestació caminant, cadascun embolicat en un cilindre de plàstic sostingut per una roda de bici per sobre del cap (amb suports a les espatlles)…

…o caminant i amb mascaretes, cadascun separat del veí per un pal de 5 metres. Només són dues proposicions en uns minuts. Quantes ocurrències en una setmana i entre diverses persones?”


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *