colectivo palma verde

YO NO VUELVO — Eli Mercadal

Yo no vuelvo!
No
No vuelvo
No quiero

No quiero que esta experiencia haya sido en vano
He comprendido que necesito otro ritmo para vivir en un profundo respeto hacia mi misma
Un ritmo no productivo
Un ritmo no viable
Un ritmo que una parte de mi juzga y se ha resistido a seguir durante años

Dos meses de viaje personal enlazados con este confinamiento ha sido tiempo suficiente para experimentarlo
Suficiente para conectar con ese ritmo orgánico
Mi ritmo
En el que no hay esfuerzo
No hay prisa
No hay deberías

Así que no…
Yo no vuelvo!!

Quiero vivir el tiempo de otro modo
Sentir el aire
Oler el silencio
Conservar la nada

Y claro que salgo de casa
Pero despacio

Y claro que vuelvo a trabajar
Pero sin prisa

Y necesito recordar (me)
Ahora
Que nada necesito
Nada más que mantener este ritmo
Mi ritmo


L’informe Turning fear into hope —Convertir la por en esperança—, recomana als líders una nova visió de futur, més centrada en les persones i en el medi ambient.

Més de 150 organitzacions demanen protegir la natura i reduir la contaminació per evitar pandèmies. Impulsor: Oficina Europea de Medi Ambient.

En concret, considera necessari revisar la relació amb la natura, comprendre els punts de no retorn de l’ecosistema i els límits planetaris i els riscos del seu sobreexplotació, i reconèixer els beneficis de tornar a connectar amb la natura “, reconeixent el que és realment essencial per a la societat i el que no.

L’essencial per a tots són unes bones condicions de vida i de treball, igualtat d’accés a l’atenció mèdica, aliments, aigua, aire i articles de consum no contaminats, un món natural pròsper, un clima segur per a la pròxima generació i democràcies fortes i funcionals que continuaran protegint-nos en temps de necessitat.

Confinem els cotxes Recuperem la ciutat!

Demanem un pla de desconfinament en què es prioritzin les persones i la mobilitat justa i sostenible envers l’ús del vehicle privat. La contaminació atmosfèrica ens afecta greument la salut i agreuja els efectes de la Covid-19. Volem recuperar les nostres ciutats. Unes ciutats saludables i que cuidin del nostre clima. Confinem els cotxes, recuperem la ciutat!

La vida al centre

Manifest de propostes per una transició ecosocial. Entitats impulsores: GOB, @Terraferida, Moviment Feminista de Mallorca, Apaema, Fundació Deixalles, Mercat Social Illes balears, Lobby de Dones Mallorca, Amics de la Terra Mallorca, Reas Balears, Rezero, Rebel·lió o Extinció Mallorca, Docents pel Futur, % Attac Mallorca.

“(…) És cert que la situació que ara vivim és una situació sense precedents i excepcional, però és només una de les tantes que genera i generarà el nostre model socioeconòmic i polític actual. Volem, per tant, una transició econòmica, social i ecològica i sabem que és tan possible com urgent i necessària per evitar el col·lapse cap al que ens dirigim.

Feim, idò, una crida a col·lectius, entitats i a la ciutadania en general a signar aquest manifest per tal d’exigir que la sortida de la crisi sanitària tengui com a pilars fonamentals la justícia social, climàtica i ambiental i la cura del territori i les persones, com a base d’una nova economia.

Non à un retour à la normale — Contra una tornada a la normalitat — .
la crida de 200 personalitats de les arts i les ciències per salvar el planeta.

El manifest demana que després de la pandèmia de la covid-19 es freni el col·lapse global ambiental, es redefineixin els nostres valors i es passi a l’acció per dignitat, supervivència i coherència.

Robert De Niro, Isabelle Adjani, Kate Blanchett, Javier Bardem, Penélope Cruz, Jeremy Irons, Pedro Almodóvar, Julianne Moore, Madonna, Raphaël, … aquestes són algunes de les desenes de personalitats de món de el cinema, la música, les arts i la ciència que han signat un manifest publicat per Le Monde.

L’article -que signen també una vintena de premis Nobel de física i química i el premi Nobel de la pau Muhammad Yunus- és una iniciativa promoguda per Juliette Binoche i l’astrofísic Aurélien Barrau.

El text deixa clara la preocupació dels signants per la magnitud de la pandèmia de la Covid 19 però mira més enllà, denuncia l’explotació de la terra i posa el focus en les conseqüències del “col·lapse global” que estem vivint. “La pandèmia de la covid-19 és una tragèdia, una crisi que, però, ens convida a plantar cara a qüestions essencials. el balanç és simple: els ‘ajustos’ no són suficients, el problema és estructural.

PETICIÓ URGENT AMPLIACIÓ D’ESPAIS PER ALS VIANANTS, de Vianants en Lluita:


Diàleg amb José J. Mascarell de Colectivo Palma Verde sobre els objectius de la associació cívica:

Creació d’un bosc urbà al Parc de Sa Riera, proposta guanyadora, amb conjunt amb una proposta semblant de la AAVV Es Fortí, dels pressuposts participatius de Palma.

— Una proposta anomenada MOBILITAT AMB SENY, alternativa a la construcció de dues noves línies de metro des-de el polígon de Son Castelló fins al Hospital Universitari Son Espases i des-de la UIB fins al Parc Bit, que estalviaria molt de diners públics i aconseguiria igualment els dos objectius principals:

1.- Estalviar la meitat del temps que ara empren els usuaris que parteixen de la plaça d’Espanya i volen arribar a Son Espases i Parc Bit.
2.- Fer créixer el nombre d’usuaris del metro, que avui en dia és deficitari.


Diàleg amb Daniel Quetglas sobre la necessitat d’emprar vehicles que permetin que la contaminació i la massificació no tornin a les nostres ciutats: La bici-cargo.

Proposta Zona Comercial Sostenible Jaume III – carrer Unió – Passeig Es Born.


La nostra sincera enhorabona a la Biblioteca Can Sales de Palma per la seva iniciativa de repartiment de llibres amb bicicleta.

… i també enhorabona al seu nou contacontes!!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *