2020FEB18 Prog. radio Nova Energia Mobilitat|Extinction Rebellion: El sistema s’apropia les etiquetes ECO i BIO que poden perdre el seu significat.

Programa de ràdio Nova Energia Mobilitat Sostenible 2020feb18, Ona Mediterrània 88.8FM, emessió: dimarts 19h, redifussió: dijous 11h i dissabte a les 17h. 

Diàleg entre EXTINCTION REBELLION MALLORCA amb Mabel Moreno i Marina Pascual i NOVA ENERGIA MOBILITAT amb Daniel Quetglas i Sebastià Salom.

 • Mabel Moreno (XR):
  • La transició del cotxe a combustió cap al cotxe elèctric no té cap sentit, en es moment en que si hem de pensar, no només en noltros -en una persona, en una família que necessita comprar un cotxe (elèctric) per fer aquesta transició- sinó d’on ve aquest cotxe. Què és necessari perquè nosaltres estiguem conduint un cotxe elèctric? Perquè aquí a Europa no hi ha els materials per construir aquestes bateries. D’on s’estan agafant, i a quin preu s’estan agafant?

   Per molt que Europa faci aquesta Transició elèctrica, ens hem de demanar: Però de on venen aquests materials? Perquè jo sigui ECO i perquè jo sigui BIO he d’espoliar altres terres, que hi hagi gent que estigui treballant en unes condicions infrahumanes, que (algú) s’estigui carregant els territoris i cultures … no té cap sentit!
 • Marina Pascual (XR):
  • El que em motiva és l’anhel de justícia. No m’agraden les coses com estan i vull participar en canviar-les!”
  • Tots els fonaments que estan sostenint la nostra vida han de canviar i hem de construir uns nous.
  • El sistema s’apropia les etiquetes ECO i BIO que poden perdre el seu significat.
  • Extinction Rebellion és un moviment internacional que actua de manera descentralitzada. Tens la llibertat de poder involucrar-te en aquestes lluites més locals, però alhora hi ha un horitzó comú que et diu que no només ha de caviar això sinó que ha de canviar tot… i aixó probablement pot aconseguir-se més fàcilment amb l’actuació conjunta de la resta de nuclis d’actuació d’Extinction Rebellion, amb els mateixos objectius, que hi ha a tot el món.Write Your Review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X
WhatsApp chat