2020FEB25 Prog. radio Nova Energia Mobilitat|Tres atropellaments a vianants a zona Industria (Palma).

Programa de ràdio Nova Energia Mobilitat Sostenible 2020feb25, Ona Mediterrània 88.8FM, emissió: dimarts 19h, redifussió: dijous 11h i dissabte a les 17h. 

Condueix el programa Daniel Quetglas, col·labora Sebastià Salom. Contingut:

Jan Gehl: “Haurem de reduir la mobilitat individual i emfasitzar l’ús dels nostres músculs, perquè és bo per al clima i bo per a la salut.”
“En el segle XX, hi ha dos paradigmes que han fet oblidar que les ciutats han de ser per a les persones: el modernisme i la invasió dels automòbils.”

Concentració contra l’ampliació encoberta de l’aeroport de Palma. La Plataforma contra l’ampliació de l’aeroport de Palma convoca la seva primera mobilització. Aquesta serà el diumenge 1 de març de 2020, Dia de les Illes Balears, a les 17h, a la Delegació del Govern, carrer Constitució 4, 07001 Palma:

“Els científics del Laboratori Interdisciplinari del Canvi Climàtic (LINCC), que també s’han oposat a l’ampliació de l’aeroport, ens assenyalen que hem de començar a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle per tractar d’evitar que la crisi climàtica s’agreugi. Per tant, no podem permetre cap iniciativa que vagi en direcció contrària.”

Extret de L’entrevista a Jan Gehl, Diario de Mallorca 15/2/2020:

– “Els comerciants diuen que treure els cotxes suposarà la mort dels seus negocis.

– Dues coses. Hi ha una eterna extinció dels comerços al voltant de el món a causa de el comerç per internet i a la tendència de comprar a centres comercials. I moltes botigues viuen millors temps pels avenços en la societat. Per tothom pots veure molts carrers de vianants i veus com augmenten … I si no fossin bones per al capitalisme o el comerç, no haurien estat mai inventades ni s’haguessin propagat. Has de sortir del cotxe per gastar diners. Jo sóc molt crític amb internet.

Compres a través de telèfon i un cotxe ve i t’ho porta a casa. El comerç d’internet crea el trànsit de cotxes. La clau de tot això és crear llocs de gran qualitat, perquè la gent vulgui anar-hi. I algunes raons per les quals molts llocs no tenen qualitat són l’excés de cotxes, massa soroll, la dificultat per creuar un carrer, que has de agafar als teus fills per caminar.”

Tres atropellaments a vianants en els darrers mesos en un ràdio de 200 metres (zona carrer Industria):
Al carrer Industria un automobilista va atropellar dues persones sobre la voravia al perder el control just després de penjar el telèfon.
UNA DONA EMBARASSADA, FERIDA DESPRÉS DE SER ATROPELLADA EN UN PAS DE ZEBRA DE PALMA.
– El passat octubre, al carrer Niceto Alcalà Zamora (a prop del lloc on van atropellar la dona embarassada), un nin va ser atropellat per un cotxe que, segons la premsa, circulava amb excés de velocitat.

La rondalla: “Una cinta de cassette perduda a Mallorca va ser trobada vint anys després a les Illes Canàries”.

Més de 100 multes en un dematí a Felanitx. Els felanitxers ara ja aparquen els seus vehicles al carrer i no damunt de les voravies.

L’Ajuntament de Felanitx dóna prioritat a el pla de mobilitat després de la polèmica per les 100 multes.

Rosa Alarcón, Regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona: “Cal un canvi cultural. Els motoristes han d’intentar agafar el transport públic o caminar per millorar la qualitat de l’aire i per recuperar l’espai del vianant”.

Volem el tren de Llevant: “Volem un tren de qualitat no això”.
En el tren de Manacor cap a Palma que ha de sortir a les 16:17 ja hi ha més gent dreta que asseguda, i això que n’hi ha fins i tot asseguda en terra. Tenim un transport tercermundista perquè hem de pagar els AVES espanyols que van mig buits.

El Consell es coordina amb les entitats locals de Santanyí per donar solució als problemes de mobilitat al municipi.

Write Your Review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X
WhatsApp chat