BBC NEWS: Com es respira menys contaminació de camí a l’escola: Caminant, amb bicicleta o amb cotxe?

NOTICIES de la BBC | 08 d’octubre de 2019.

Les famílies de Sheffield van participar en una prova per comprovar qui respira menys contaminació de camí a l’escola: nins trien caminar, anar amb bicicleta o anar-hi amb cotxe?

L’experiment va observar tres famílies que feien servir monitors de qualitat de l’aire en el seu camí cap a l’escola, tot per mesurar els nivells de PM2,5: petites partícules de contaminació de l’aire que són aproximadament 30 vegades més primes que un cabell humà.

Es va poder comprovar que a les tres formes de transport, el nivell de contaminació de l’aire que consumien era superior al límit recomanat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), però quina era la pitjor?

Text al vídeo:


Quant afecta la contaminació de l’aire a una família en el seu camí cap a l’escola?
(opcions) CAMINAR, BICICLETA, COTXE.
Vam seguir tres famílies de camí cap a l’escola per saber qui respira l’aire més contaminat.

Cada família seguia el mateix recorregut cap a l’escola. Cadascun mesurava el nivell de contaminació de l’aire que consumien utilitzant un d’aquests monitors (foto amb un aparell per mesurar la contaminació).

Alguns nins de camí a l’escola a Sheffield inhalen l’equivalent a un paquet de cigarrets cada setmana (Universitat de Sheffield). Els investigadors ho van calcular comparant el nombre de morts causades per fumar i les causades per la contaminació de l’aire.

Quina opció de transport pensen que les famílies que serà la pitjor?

La quantitat de contaminació es mesura en nivells de PM2,5. Aquestes partícules minúscules són al voltant de 30 vegades més primes que un pèl humà. El límit mitjà anual recomanat és de 10
µg/m3.

ELS RESULTATS.
Caminar: 40,1% sobre el límit.
Bicicleta: 28,1% sobre el límit.
Cotxe: 44% sobre el límit
.

A l’interior del cotxe hi ha els nivells més alts de PM2.5, cosa que fa que sigui la pitjor opció.

“Estic molt sorpresa del resultat, hauria pensat que dins el cotxe tendria una mica més de protecció contra la contaminació” (persona que surt al vídeo).

El professor Sir David King:
<<La gent creu que un cotxe et protegeix del medi ambient exterior. Tot el contrari, és cert, els cotxes tenen una reixeta a la part davantera, l’aire entra de fora amb tots els gasos que hi ha al davant i aquests queden atrapats dins el cotxe com a una caixa tòxica
.>>

https://www.bbc.com/news/av/uk-england-south-yorkshire-49960950/how-do-you-breathe-less-pollution-on-school-run

Write Your Review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X
WhatsApp chat