-Cartes de seguidors- Victòria, a 27 de gener de 2020, Manacor.

Ens trobàrem en madò Bel a la vigília de Sant Antoni i vam tenir ocasió per conèixer més detalls d’aquesta festa.

Ella anava amb uns caminadors per tenir més seguretat en sortir pel barri. Ens va explicar que alguns dies es troba amb massa cotxes quan s’acosta per l’avinguda des Torrent o altres carrers amb molt de trànsit i més velocitat de la indicada. També ens explicà que quan era joveneta esperava amb devoció el dia de Sant Antoni, per poder veure carrosses i anar a beneir amb el carretó del padrí. Llavors hi havia molts més pagesos i menys dies festius, així que se celebrava aquesta festa com un gran dia i alerta al dimoni, que encara tenim certa por quan veiem aquesta carota!

Jo ara veig que també fan molta bulla, explica ella, però no entenc per què la joventut van tots amb una ampolla que diuen és llimonada. El cas és que sent dir que hi posen pomada, jo no entenc res perquè n’he vist molts pel carrer i no he vist que ningú porti cap tub de pomada, això si, van molt contents i canten satisfets i les completes a l’església són tot un èxit.

De totes maneres, madó Bel de Fartàritx troba que no ha vist mai tantes bicicletes com el dia de les fogueres i sortida de Sant Antoni i el dimoni per ballar en diferents punts de Manacor. Per jo va bé i tothom més tranquil, ja que en diferents llocs la circulació està tallada i la gent crea molt ambient.

Diu que ella recorda l’alegria que tenien per a aquesta festa, ara també tenen però no és igual. Crec que ara només ha anat en augment la gresca de tarda i nit! Tant que el dia de beneïdes molts han de quedar a casa a dormir. Així és la vida, els nostres pares no ens deixaven pasturar tant.

Li agraïm la seva participació i sabem que ella també té nets i és una padrina total. Gràcies madó Bel.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *