Programa Son Bonet Pulmó Verd, Mallorca, 2021

PROGRAMA NOVA ENERGIA MOBILITAT 1/6/2021

Escoltar programa nova energia mobilitat 1/6/2021
Manel Gomàriz, portaveu plataforma Son Bonet Pulmó Verd: "Estan permetent que AENA actuï com un estat dins de l'estat"

Escoltar el programa directament a IVOOX

31 de maig de 2021.
L’EMT incrementa des d’aquest cap de setmana freqüències per a fomentar l’ús del transport públic per desplaçaments entre barriades, platges i aeroport.

L’EMT continua impulsant la reactivació del seu servei per a atendre l’increment de desplaçaments que s’està detectant a Palma tant entre setmana com durant els caps de setmana.

Des de divendres dia 28 de maig es milloren les freqüències de vuit línies durant els dies laborables, dissabtes i diumenges.

L’EMT incrementa les freqüències de pas de fins a vuit línies per a atendre millor l’increment de la mobilitat que s’està produint a Palma tant entre setmana com durant els caps de setmana. D’aquesta manera es volen facilitar els desplaçaments amb transport públic des de les barriades de Palma cap a les platges, l’Aeroport i centres d’oci, entre d’altres.

Així, des d’ahir divendres i durant tots els dies laborables es millora la freqüència de les línies que connecten Palma amb l’Aeroport de manera que l’A1 (Aeroport-Palma Centre) passa a tenir una freqüència de 20 minuts i l’A2 (Aeroport-l’Arenal) passa a tenir una freqüència regular de 60 minuts. A més, durant els dies laborables també es posa en marxa un reforç de freqüències a l’L25 (l’Arenal-plaça de la Reina) des del Balneari 5 i fins a la plaça de la Reina entre les 9.20 i les 11.20 del matí.

A més de la millora de la connectivitat d’aquestes línies, i amb l’objectiu d’atendre el major flux de desplaçaments que s’han detectat durant els caps de setmana des de les barriades fins a les platges i l’Aeroport, s’incrementa el servei de les següents línies:

L4 (les Illetes-plaça de les Columnes) millora la freqüència de pas, que passa a ser de cada 13 minuts durant les franges horàries més freqüentades per a anar i tornar de la platja (mitjan matí i horabaixa).
L23 (l’Arenal-parc aquàtic-plaça d’Espanya) passa a tenir una freqüència de 20 minuts.
L35 (Aquàrium-plaça de la Reina) millora la puntualitat de la freqüència de 15 minuts.
L25 (l’Arenal-plaça de la Reina) s’afegeixen reforços des del Balneari 5 fins a la plaça de la Reina entre les 9.20 i les 11.20 hores.

A més d’aquestes línies, durant els diumenges es millora també la freqüència combinada de l’L12 i l’L24, que arriben fins al centre d’oci Ocimax, que passa a ser de 17 minuts. Així mateix, les freqüències de la línia L23 passa de 30 minuts a 25 i l’L25 passa de 25 a 20 minuts.

Una flota segura.

Des de l’EMT recorden que la totalitat de la flota està equipada amb mampares, dispensadors de gel hidroalcohòlic homologats per les autoritats sanitàries a les entrades dels busos i que els vehicles viatgen amb les finestres obertes per a afavorir la circulació de l’aire.

Informació d’horaris de l’EMT: http://www.emtpalma.cat/ca/inici.

Jaume Mateu Lladó, Geògraf, regidor socialista a l’Ajuntament de Sóller, Director General Mobilitat i Transport al GOIB:
“31/5/2021, Un dia històric per al transport públic de les Balears: inicien la seva circulació els primers busos elèctrics a la #novaxarxaTIB. Els primers de les Balears, i els primers en transport interurbà d’Espanya.
Quan vivim dies així és quan veus que tot ha valgut la pena.”

Ciutadà a les xarxes socials:
“Enhorabona . Quines seran ses primeres rutes?”
Jaume Mateu Lladó:
“Les d’Alcúdia – Ca’n Picafort i Alcúdia – Port de Pollença”

Francina Armengol Socias 
“Balears, a l’avantguarda. Ens convertim en el primer territori de tot l’Estat amb línies interurbanes 100% elèctriques
Ja circulen els nous busos sostenibles entre Alcúdia i Pollença!
Arranca una nova mobilitat“


ELDIARIO.
ES El Govern prepara un pla perquè s’activin restriccions al trànsit i la indústria davant pics de contaminació

Les directrius per a les comunitats autònomes i ciutats de més de 100.000 habitants marquen llindars mínims de diòxid de nitrogen, les PM 10 i PM2,5, l’ozó troposfèric i el diòxid de sofre per activar un protocol d’acció que rebaixi la concentració excessiva de substàncies Tòxiques.

3 NIVELES CONTAMINACIÓN: UMBRALES PARA LA ACTIVACIÓN DE LOS PROTOCOLOS Y MEDIDAS ANTICONTAMINACIÓN, ESPAÑA, 2021

Mesures per al transport:
– Restricción de el trànsit en determinats vials de la zona d’aplicació de el pla i prohibició de circulació a vehicles més contaminants.
– Reducción de la velocitat màxima a 20 km / h, segons el tipus de via.
– Reorganización de l’horari de càrrega i descàrrega o prohibició de fer-ho amb vehicle contaminant.
– Adecuar l’oferta de transport públic a la demanda esperada.
– Fomentar el teletreball i l’ús de mitjans de transport nets.

Comenta a les xarxes socials, José J. Méndez:
“No podem esperar que la muntanya de la contaminació caigui sota el nostre cap, per després prendre mesures descrivint la situació com a pics de contaminació.
Perquè en realitat assolir aquests anomenats pics de contaminació és una tragèdia per al planeta i per als éssers vius que hi habitem”


Transporte Público VS Transport Privado

Transport públic és la utilització combinada de vehicle públic i privat lleuger anomenada intermodalitat que té efectes multiplicadors entre les diferents maneres sostenibles de desplaçament.


SECCIÓ VEUS
——— connecció telefónica amb el portaveu de la Plataforma Son Bonet Pulmó Verd, Manel Gomàriz ———————

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es son_bonet_pulmo_verd.jpg

La plataforma Son Bonet Pulmó Verd qualifica de «cacicada» la darrera proposta d’Aena
dBalears/E.P. | 26 maig 2021:

La plataforma Son Bonet Pulmó Verd ha qualificat de «cacicada» la darrera proposta d’Aena en relació al parc fotovoltaic i ha criticat que no retiri el projecte i únicament augmenti en un 7 % l’espai lliure.

En una nota de premsa, la plataforma ha traslladat la seva indignació davant l’actitud de la companyia tot i les 1.300 al·legacions presentades pels veïns en contra del projecte i que s’hagin mobilitzat fins a 800 persones en diferents accions contra el parc fotovoltaic.

L’entitat ha criticat que no s’hagi tengut en compte al llarg de la tramitació l’opinió de l’Ajuntament de Marratxí i s’hagi omès l’opinió d’altres administracions.

Son Bonet Pulmó Verd ha demanat a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que rebi la plataforma i escolti les reclamacions dels veïns de Marratxí i traslladi les seves demandes a Madrid.”


PARTICIPANT A LA CADENA HUMANA:
“Com no podia ser d’altra manera, avui hem format part de la cadena humana que ha voltat #SonBonet per tal de reivindicar-lo com a espai lliure públic de tots els veïnats i ciutadans de #Marratxí, per tal de que segueixi essent el nostre #PulmóVerd.

AENA ha d’escoltar a la ciutadania i no donar-li l’esquena com està fent! Vol muntar un parc temàtic de plaques solars: 22.000 plaques de 3 metres per tal de comercialitzar l’energia que en tregui d’aquesta jugada, sense tenir en compte el gran perjudici que això suposa per a tothom…

#ElMarratxíQueEstimam ni es destrueix ni es fa malbé!
Seguirem dempeus fins a aconseguir-ho! “


Vianants Mallorca:
“A Bunyola si aparques sobre vorera desprès d’aquesta campanya d’avís…et cau una multa.
Molt bé Ajuntament Bunyola per erradicar aquesta dolenta tradició. Un petit canvi que diu molt.”

bunyola actua contra els que aparquen sobre vorera, 2021
Avís campanya sensibilització contra cotxes estacionats damunt la voravia.
Foto: Vianants Bunyola.

A quin programa de Nova Energia Mobilitat ho sentirem?
Si utilitzem el cercador de la revista digital trobarem:
2020FEB25 Prog. radio Nova Energia Mobilitat| Tres atropellaments a vianants a zona Industria (Palma).
Més de 100 multes en un dematí a Felanitx. Els felanitxers ara ja aparquen els seus vehicles al carrer i no damunt de les voravies.


vianants mallorca, la llei es la llei
Foto: Vianants Mallorca

Vianants Mallorca:
“Missatge pels polítics de Mallorca:
Lobby Hosteler Terrasero o Drets dels Vianants?
La Llei és la Llei, bro.”

106060cookie-checkManel Gomàriz, portaveu plataforma Son Bonet Pulmó Verd: “Estan permetent que AENA actuï com un estat dins de l’estat”

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *