PROGRAMA NOVA ENERGIA MOBILITAT 1/6/2021:

Secció VEUS. Connexió telefònica amb Leo Baldovino, activista -membre de Volem Via Verda, Alaró /Consell i de Associació d’Usuaris del Tren– i ferroviari: “L’usuari de transport públic l’hem d’anar a cercar a les autopistes”

Secció VEUS. Connexió telefònica amb Esteban Goode Hill portaveu de Extinction Rebellion: “Considerem que, tal com es planteja de moment, l’Assemblea Ciutadana pel clima a nivell estatal anunciada pel Govern espanyol, és un simulacre.”

Concentració pel transport public - Palma juny 2021
Concentració GREENPEACE 5 juny, Palma, TRANSPORT PÚBLIC PER A TOTHOM

Què demanem a la Concentració pel TRANSPORT PÚBLIC PER A TOTHOM?
✊ Un sistema tarifari més senzill, econòmic, transparent i intuïtiu
✊ Més freqüències
✊ Més cobertura horària nocturna i matinal, també els caps de setmana
✊ Més coordinació entre els diferents models de transport públic
✊ Ampliació de línies ferroviàries, més destins
✊ Reobertura del servei públic de préstec de bicicletaExtinction Rebellion ja va participar al nostre programa a febrer de 2020:
2020FEB18 Prog. radio Nova Energia Mobilitat|Extinction Rebellion: El sistema s’apropia les etiquetes ECO i BIO que poden perdre el seu significat. Diàleg amb EXTINCTION REBELLION MALLORCA: Mabel Moreno i Marina Pascual.

Tema d’avui amb Esteban Goode Hill de Rebel·lió o Extinció – Extinction Rebellion Mallorca:
OBRIR LA DEMOCRÀCIA

ARRIBA L’ONA DELIBERATIVA DE LES ASSEMBLEES CIUTADANES PEL CLIMA A ESPANYA ?

En menys de tres setmanes hem tingut notícies sobre la creació de Tres Assemblees Ciutadanes pel Clima, davant l’emergència més àmplia i complexa de les nostres vides, la climàtica i eco-social que podria acabar amb les condicions que fan possible la vida.

S’han anunciat tant per a l’Estat Espanyol, com per a les comunitats de Catalunya i Balears importants novetats de cara a Obrir la Democràcia. Encara que no hem de baixar la guàrdia a la fi podem celebrar que comencem a parlar sobre el que moltes persones considerem l’única sortida política viable a la cruïlla més gran de la història de la humanitat.

Una Assemblea Ciutadana climàtica vinculant i efectiva és una eina política amb eficàcia demostrada per a rectificar el nostre actual rumb al col·lapse eco-social creant acord social i valentia col·lectiva en un programa estable, intel·ligent i harmoniós gràcies a un procés sòlid i ben articulat que trenca el bloqueig i allibera la intel·ligència col·lectiva.

Ho hem explicat en molts altres articles ara resumirem les tres novetats del moment:

ESTAT ESPANYOL:

El 26 de maig el Govern ha anunciat una Assemblea Ciutadana pel clima a nivell estatal. Entraria en operació a l’octubre i fins al 16 de Juny estem en període d’Al·legacions.

Extinction Rebellion ja hem dit que, tal com es planteja de moment, ho considerem un Simulacre.

– Suspèn en un sense fi de garanties i condicions tècniques
– Suspèn en transparència (l’organització ha estat excloent i opaca)
– Suspèn en independència (la comissió organitzadora té agents tan sospitosos de rentada de cara verda -Greenwashing- com Iberdrola).

Es tracta d’una ASSEMBLEA CIUTADANA merament informativa, feble i encara que tingui la carcassa d’una AC real, es troba buidada de qualsevol poder Transformador perquè les seves recomanacions no són vinculants.

XR España estem enviant les nostres Al·legacions dins del període establert, encara que faci més d’un any que hem demanat clarament el que volem:

– Una ASSEMBLEA CIUTADANA vinculant d’acord amb estàndards internacionals ben coneguts
– EXIGIM la rectificació i el redisseny dels aspectes que comunicarem aviat de manera pública, buscant la major democràcia i be comú.
– Volem que l’ASSEMBLEA CIUTADANA compleixi amb totes les garanties i que almenys les Propostes amb major aprovació del programa de l’AC vagin a Referèndum perquè la resta de la ciutadania pugui confirmar si han de realitzar-se o no.

No és un simulacre el que necessitem davant aquesta situació tan difícil.

Iniciem una crida a tota la ciutadania i als moviments socials de l’Estat a constituir-nos en una Plataforma d’adhesions per l’ASSEMBLEA CIUTADANA Vinculant i Efectiva.

Confiem a poder fer el mateix que a Catalunya amb la Assembleapelclima on un sense fi d’organitzacions que fins al moment no s’han unit en la resta de l’estat, sí demanen a l’uníson la conformació d’una Assemblea Climàtica.

Més informació:
https://www.extinctionrebellion.es/blog/2021/05/26/alerta-asambleas-ciudadanas.html


Foto: Farola mal col·locada a un carrer de Porto Cristo, juny 2021.

Diario ÚLTIMA HORA, DOMINGO 30 DE MAYO DE 2021, LA FISCALÍA PIDE A LA POLICÍA MÁS RADARES EN CIUDADES PARA IMPLANTAR LOS 30KM/H

El Fiscal de Sala Coordinador de Seguridad Vial, Bartolomé Vargas:

“Un porcentaje de conducciones urbanas que sólo pueden detectarse con el funcionamiento de radares, pues según las últimas cifras de Fiscalía (correspondientes a 2019), las condenas por exceso de velocidad fueron 394, lo que constituyen no demasiadas, en comparación con las condenas por alcohol, que ascienden a 48.078. Así pues, considero que tras el cambio normativo, no es posible que el límite se respete si no se incrementa el funcionamiento de los radares, en concreto de los radares móviles.

De ahí que insista en que el límite de 30 km/h deba ir acompañado de la vigilancia de los radares y una sanción administrativa, porque ambas cosas educan, así como de sanciones penales si se excede en más de 60 km/h (ir a más de 90 km/h). Los radares no son recaudatorios, son protectores de los conductores y evitan múltiples tragedias.”

ESCOLTAR PROGRAMA:


Escoltar el programa directament a la plataforma de arxius de so, IVOOX.

108380cookie-checkLeo Baldovino, activista i ferroviari: “L’usuari de transport públic l’hem d’anar a cercar a les autopistes”

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *